נהיגה בשכרות
עורך דין נהיגה בשכרות
לא לחינם נחשבת ‘נהיגה בשכרות’ לאחת העבירות החמורות בדיני התעבורה. קשה להתווכח עם מציאות סטטיסטית שמגלה כי חלק ניכר מתאונות הדרכים הקשות נגרמו כתוצאה מנהיגה בגילופין או תחת השפעת סמים. אחרי שזה נאמר חשוב לזכור שרוב הנהגים שמוצאים את עצמם עם כתב אישום על ‘נהיגה בשכרות’ או ‘נהיגה תחת משקאות משכרים’, לא היו מעורבים בתאונה וחלקם הגדול אפילו, לתפיסתם, לא הגזימו בשתייה ובסך הכול לגמו 2 כוסות יין בחתונה.
נהיגה בשכרות היא עבירה פלילית
זה המקום לציין שלמרות שבדרך כלל תיקים של נהיגה בשכרות נדונים בבתי הדין לתעבורה, המחוקק טרח להגדיר את העבירה כעבירה פלילית. יש מספר התייחסויות בחוק למצב של נהיגה בשכרות אך המקור המרכזי עליו מסתמכים כדי להעמיד לדין נהגים החשודים בנהיגה בשכרות הנו סעיף 169 ב’ בפקודת התעבורה בו נאמר באופן ברור שאינו משתמע לשני פנים: “לא ינהג אדם רכב בדרך או במקום ציבורי ולא יניעו אם הוא שיכור”.
הנוסח הזה מותיר מעט מאוד תמרון במקרה של הרשעה, לכן הרבה מאוד תיקים של נהיגה בשכרות נסגרים בעסקת טיעון. גם בעסקאות טיעון לרוב התביעה לא תוותר על תקופה של ‘שלילת רישיון’, אך תקופת השלילה תהיה קצרה יותר מזו, שלרוב, גוזר בית הדין לתעבורה שהחוק מאפשר לו להשתמש בסנקציות חריפות כלפי נהג שהורשע בנהיגה בשכרות וזה כולל שלילת רישיון לפרק זמן של עד שנתיים, קנסות כספיים גבוהים, פסילת רישיון, מאסר על תנאי ואפילו מאסר בפועל.
למצוא פגם בהליך
כל זה אין פירושו שאין מה לעשות במקרה של כתב אישום על ‘נהיגה בשכרות’. עורך דין טוב לענייני תעבורה, כמו למשל עורך הדין אליאב תמם, יבחן את הראיות שבידי התביעה ולעיתים קרובות ימצא פגמים בהליך שנוהל על ידי המשטרה (בדיקת ינשוף שלא בוצעה נכון, פגם ברישום וכו’) שיאפשרו לו לנהל הגנה שתוביל לזיכוי. בנוסף, למרות החוק היבש יש לעיתים נסיבות מקילות ומצבים מיוחדים ועורך דין מנוסה שמצטיין בליטיגציה עשוי למצוא את אזנו של השופט כרויה. כמובן שגם במקרה שעורך הדין והלקוח מסכימים שהנתיב הכי נכון הוא נתיב של עסקת טיעון. השורה התחתונה של העסקה תלויה לא מעט בטיב עורך הדין וניסיונו.