טלפון נייד
הטכנולוגיה נולדה לפתור בעיות ולהעשיר את חיינו, אך לעיתים טכנולוגיה גם מייצרת בעיות חדשות. דוגמה טובה לכך אפשר למצוא למה שנחשב בעולם לאחד הגורמים העיקריים לתאונות דרכים בעשור האחרון – הטלפון הנייד. אנשי המקצוע כבר הצמידו לתופעה הזו את הכינוי – ‘הסחת דעת סלולרית’. מסתבר ששימוש בטלפון הנייד בנהיגה, באופן שדורש שימוש בידיים וחלוקת קשב שונה, עלול להגדיל את הסיכוי לתאונת דרכים פי 10 (!). המחוקק לא נותר אדיש לתופעה ונהג שנתפס משתמש בטלפון הנייד בזמן נהיגה יקבל קנס של 1,000 ש”ח ו-8 נקודות חובה במשרד הרישוי.
אכיפה מוגברת
בהמשך לסעיף הקודם גם משטרת התנועה שמה את ‘הסחת הדעת הסלולרית’ במקום בולט בחלוקת המשימות והמשטרה מפעילה מספר אמצעים כדי לאתר, לתעד וליירט נהגים שמשתמשים שימוש אסור בטלפון הנייד תוך כדי נהיגה. בין הייתר ביחידה של אופנוענים שסורקת את הדרכים המהירות ו’מפתיעה’ נהגים שמדברים בטלפון הנייד. אם שוטר עיכב אתכם בתואנה שעשיתם שימוש אסור בטלפון הנייד, קחו בחשבון שתגובתכם מתועדת או נרשמת. לכן, מומלץ לא להתחיל להתמקח וגם לא להתנצל או לתרץ (בפועל כאשר את ‘מתנצלים’ או ‘מתרצים’ אתם למעשה מודים בביצוע העבירה ובכך הופכים את המשפטי לקשה ומסובך יותר). כמובן, שאם אתם חושבים שהשוטר טעה ויש לכם דרך להוכיח או לטעת ספק, מומלץ לפנות לעורך דין תעבורה, כמו עורך הדין אליאב תמם להמשך טיפול.
זה המקום לציין שיש תחום אפור מסוים בתיקים של טלפון נייד. למשל, השימוש בדיבורית מותר על פי חוק. סוג נוסף של טענות קשור לשימוש בטלפון בשעה שעומדים ברמזור. כאן יש פסיקות שונות ועמדות שונות, אך בהחלט ניתן לבסס טענת הגנה.
ליווי של עורך דין לענייני תעבורה
בדרך כלל תיקים של שימוש חריג בנייד יגיעו לבית המשפט או כאשר הנהג בטוח שנעשה לו עוול ושהמשטרה טעתה ויש לו ראיות מספיקות שמצדיקות התעקשות להישפט, או כאשר העבירה היא חלק ממארג עבירות שקשור לתאונה או שמבחינת ההיסטוריה התעבורתית של הנהג היא בבחינת ‘הקש ששבר את גב הגמל’ ולכן בגינה הוא עומד בפני סנקציה של שלילת רישיון. כאמור, כאשר המקרה עובר הופך להליך משפטי ההמלצה החד משמעית היא להיעזר בליווי של עורך דין מומחה בדיני תעבורה.